Самолетни билети    Летища    Авиокомпании    Мнения за авиокомпании    Хотели    Радар

телефон за резервации и информация:
(+359) 2 439 5049


   Новини:
   Информация
   Промоции
   Пътник:
   Разписание
   Летища
   Авиокомпании
   трансфер
   Нови дестинации
   Речник
   Мнения
   Бюлетин
   За нас:
   За нас
   Сътрудничество
   Реклама
   Търси
   Контакт

Pytnik.bg > Информация > Wizz Air поръчва 50 Airbus A320

Wizz Air поръчва 50 Airbus A320
2009-06-26 20:55

Електронен бюлетин
    


Нискоразходният-нискотарифен превозвач се подготвя за бъдещето с голяма поръчка на самолети А320.

Wizz Air , най-голямата нискоразхона нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа е подписала споразумение за покупка на 50 допълнителни самолета А320, като така общият брой поръчки стига до 132 самолета. Всичка самолети на Wizz Air ще бъдат конфигурирани като удобни, еднокласови, със 180 пътнически места. Още не е направен избор на тип двигател.

Новата поръчка на А320 ще позволи на Wizz Air да засили и разшири мрежата си, установена в 11 оперативни бази в Полша, Унгария, България, Румъния, Украйна и Чехия. Тя също така ще даде възможност на авиокомпанията да допълни нови дестинации към съществуващите 130 отсечки през следващата декада. Тази нова голяма поръчка на самолети А320 засилва позицията на Wizz Air като водеща авиокомпания в региона. Бързоразширяващата се Централни-Източно Европейска нискобюджетна авиокомпания Wizz Air вече оперира с нов и еко-ефективна флотилия от 24 самолета Airbus A320.

"Новата поръчка е съвместима с нашия план за развитие и подкрепя стремежа ни да станем предпочитаната авиокомпания в Централна и Източна Европа. Икономичните самолети Airbus A320 са инструмент за нас да доставим на бизнеса възможно най-ниския разход, за да направим нашите цени достъпни за постоянно нарастващия клиентски поток. Този нов ангажимент също така е отражения на здравата същност на нашият бизнес, дори в условия и среда на предизвикателства за пазара." каза Йозеф Варади, Главен Изпълнителен Директор на Wizz Air.

"Само за пет години Wizz Air, подкрепена от водещия инвестотор Indigo Partners се разви с много успешна история и за нас е удоволствие, че това се случи с нашите самолети Airbus A320. А320 е безспорно световният фаворит в самолетите с една пътека, предлагащи изключителна икономичност и много предпочитан от пътниците. Това също така е най-екологично резултатният модел самолет от категорията", каза Джон Лийхи, Директор връзки с клиенти на Airbus. “Тази важна поръчка е още една демострация на пазарното превъзходство на А320".Имате ли news? Информирайте ни!


Информация:

2016-12-14 - Wizz Air обявява 27ма база във Варна
2016-06-14 - Wizz: София – Копенхаген и Нюрнберг
2010-05-05 - Wizz Air представя нова услуга - обезщетение при закъснени
2010-05-02 - София: Самолет със 160 души на борда кацна аварийно
2010-04-08 - Wizz Air стартира нов полет Бургас - Вроцлав


British Airways

SWISS

Aer Lingus

Transavia

Austrian

Brussels Airlines

Booking.com