Самолетни билети    Летища    Авиокомпании    Мнения за авиокомпании    Хотели    Радар

телефон за резервации и информация:
(+359) 2 439 5049


   Новини:
   Информация
   Промоции
   Пътник:
   Разписание
   Летища
   Авиокомпании
   трансфер
   Нови дестинации
   Речник
   Мнения
   Бюлетин
   За нас:
   За нас
   Сътрудничество
   Реклама
   Търси
   Контакт

Pytnik.bg > Информация > Wizz Air обявява 27ма база във Варна

Wizz Air обявява 27ма база във Варна
2016-12-14 10:58

Електронен бюлетин
    


Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, и водещ превозвач в България, днес обяви, че ще открие своята 27ма база на 21 юли 2017 във Варна (България) с разполагане на един нов самолет Airbus A320. Летище Варна, което вече обслужва полети на Wizz Air, ще бъде второто летище, където авиокомпанията ще има оперативна база.


 Базата на WIZZ във Варна е инвестиция от 98 милиона долара, като авиокомпанията открива в града и 36 работни места. Дейността на базата ще допринесе също за развитието на местната икономика, подкрепяйки авиационната, транспортната и туристическата индустрия. Новият самолет ще увеличи броя на линиите, обслужвани от авиокомпанията във Варна на седем. 

Новите полети на WIZZ ще свързват Варна с Дортмунд и Мюнхен Меминген в Германия, Айндховен в Холандия, Ларнака в Кипър и Милано Бергамо в Италия. Честотата на полетите по популярната линия Лондон Лутън също ще се увеличи на 10 полета седмично. През 2017, Wizz Air ще има над 380,000 места в продажба по своите маршрути от Варна, което представлява 260% ръст за година.

Първият полет на Wizz Air от София излетя през 2005 и оттогава авиокомпанията стана пазарен лидер сред авиокомпаниите в България. През последните 12 месеца, до края на 30 ноември, WIZZ е превозила над 1,7 милиона пътници по нискотарифните си линии до и от трите български летища: София, Варна и Бургас. Чрез дейността си в България през тази година Wizz Air подкрепя 1200 работни места в асоциираните индустрии. Като признание за непрекъснато развитие на авиокомпанията и отличното й обслужване, WIZZ наскоро бе удостоена с наградата “Sky Award” за най-предпочитана нискотарифна авиокомпания в България. 

С новия самолет през 2017 Wizz Air ще има осем машини, базирани в България – седем в София и една във Варна – създавайки екип от над 300, ориентирани към клиента служители. Мрежата на WIZZ в България сега е изградена от 43 линии, включително една вътрешна между София и Варна.

Оуен Джонс, Корпоративен директор на Wizz Air, каза: “Като водеща авиокомпания в България, сме развълнувани да обявим Варна като втората WIZZ база в страната. Първият полет на Wizz Air от Варна излетя през 2007 г. и оттогава сме превозили над половин милион пътници по нашите нискотарифни маршрути, стимулирайки местните туристически и авиационни индустрии. С установяването на оперативна база на летище Варна, създаваме редица местни работни места в авиокомпанията и нашите бизнес партньори, както и повече възможности за достъпно пътуване до България. Освен това, силната експанзия на нашата мрежа ще позволи на по-голям брой клиенти да посетят Варна на нашите ниски цени, което ще допринесе допълнително към местната икономика. Нашият специализиран български екипаж ще осигури отлично пътуване за всеки пътник, пътуващ с WIZZ на борда на нашия нов самолет Airbus A320.“


Имате ли news? Информирайте ни!


Информация:

2016-06-14 - Wizz: София – Копенхаген и Нюрнберг
2010-05-05 - Wizz Air представя нова услуга - обезщетение при закъснени
2010-05-02 - София: Самолет със 160 души на борда кацна аварийно
2010-04-08 - Wizz Air стартира нов полет Бургас - Вроцлав
2010-04-03 - Wizz Air опростява правилата за превоз на багаж


British Airways

SWISS

Aer Lingus

Transavia

Austrian

Brussels Airlines

Booking.com