Самолетни билети    Летища    Авиокомпании    Мнения за авиокомпании    Хотели    Радар

телефон за резервации и информация:
(+359) 2 439 5049


   Новини:
   Информация
   Промоции
   Пътник:
   Разписание
   Летища
   Авиокомпании
   трансфер
   Нови дестинации
   Речник
   Мнения
   Бюлетин
   За нас:
   За нас
   Сътрудничество
   Реклама
   Търси
   Контакт

Pytnik.bg > Авиационен речник

(Евтини) самолетни билети

Хартиен или електронен документ, представляващ разрешително за извършването на самолетни полети за определения маршрут. Все по- популярна форма на самолетният билет става etix – тоест електронен билет. По време на резервацията получаваме код, който подаваме по време на чекирането. Всички евтини авиолинии използват само и единствено електронни билети, но все по-често и традиционните авиокомпании започват да предлагат услугата etix.

Летище

Място, на което се приземяват, стартират и маневрират самолетите. На летището може да се разграничат службите свързани с техническо обслужване на самолетите: писта за излитане, пътеки за рулиране, хангари, контролна кула за самолетите, насочващи уреди, а също така и службите за обслужване на пътниците, тоест летищните терминали.

Летищна такса

Таксите са заплащани в момента на закупуването на самолетният билет. Тези такси са различни за всяко едно летище по света. Сумата за летищната такса е обозначена на самолетния билет като ХТ.

Евтини самолетни линии

Авиокомпании редуциращи всички излишни разходи с цел предлагането на по-евтини билети. На борда на нискоразходните авиокомпании, няма безплатна храна, техните самолети кацат много често на второстепенни летища, такава авиокомпания не издава хартиени билети, а основният канал на дистрибуция на билетите е Интернет.British Airways

SWISS

Aer Lingus

Transavia

Austrian

Brussels Airlines

Booking.com